Avantaje protectie pardoseli cu RapidShield si Polyurea

Stiati ca gama de produse pentru protejare pardoseli RapidShield si Polyurea sunt produse tehnologic ecologice?

In luna Mai 2008, intr-un articol al autorilor Anastas si Warner in revista Coatings World, intitulat Chimia Verde: Teorie si Practica, autorii au identificat urmatoarele principii ale chimiei verzi:

  • Principiul chimiei verzi se concentreaza asupra sursei materiilor prime, mai exact ce procent din aceste produse finite pot fi reciclate la sfarsitul ciclului de viata al produsului. Aceste atribute sunt numai o parte a conceptului total si fac ca produsele de protectie pardoseli RapidShield si Polyurea sa fie considerate produse ecologice.
  • Produsele mai sus mentionate contin zero solventi. Sistemele sunt reactive 100% daca sunt aplicate conform specificatiilor. Membrana rezultata formeaza un produs inert din punct de vedere chimic.
  • Produsele sunt fabricate in spatii inchise, cu un minim contact uman sau cu mediul inconjurator.
  • Producerea materiilor prime pentru RapidShield si Polyurea este facuta la temperatura si presiunea mediului si necesita o energie minima.
  • In cazul produsului RapidShield nu exista reziduuri. Trafaletii folositi se pot pune in spatii in care nu este lumina UV si se pot refolosi. In cazul produsului Polyurea in timpul aplicarii se genereaza o cantitate minima de reziduu, care poate fi curatata cu o cantitate minima de solvent care poate fi reciclata.
  • RapidShield si Polyurea nu contin catalizatori care pot ramane in ambient sau care pot reactiona in timp.
Distribuie: