Alternativa verde pentru fluidele de proces

Alternativa verde, un concept unic in Romania, acum si pentru fluidele de proces folosite in prelucrarea metalelor

Reciclarea si reutilizarea fluidelor de proces folosite in prelucrarea metalelor este o alta cale prin care Quaker Chemical aduce valoare clientilor din industrie in general si industria auto in mod special.

Nanochem, unicul reprezentant in Romania al concernului american Quaker Chemical, lider global in producerea de fluide de proces folosite in prelucrarea metalelor, ofera clientilor cea mai noua alternativa verde pentru indepartarea fluidelor de proces uzate. Facilitand reciclarea si reutilizarea multor fluide de proces, ne ajutam clientii sa-si micsoreze costurile si sa reduca impactul asupra mediului.

Cand, la finele lui 2008, productia auto a intrat in declin, multi producatori au ales sa dezafecteze anumite utilaje. Decat sa fie aruncate uleiurile uzate si lubrifiantii, Quaker va ajuta sa le reciclati, colectandu-le si transferandu-le catre alte linii de fabricatie sau alte utilizari sau transformandu-le complet pentru procese complet diferite.

Rezultatele acestor procese de reciclare a uleiurilor uzate si lubrifiantilor, aduc economii semnificative, nu numai in termeni de recuperare a pierderilor, ci si de achizitionarea altor fluide pure.

De exemplu, Quaker a adus o economie de 100.000 de USD, pur si simplu asistand un producator auto sa recicleze 57 de tone de ulei de frictiune.

Intr-un alt caz, prin colectarea fluidelor hidraulice de la masini dezafectate si transformarea lor pentru utilizarea intr-o alta destinatie, s-a adus unui client o economie la buget de 20.000 de USD.

Inca un exemplu de a face economii din reciclarea materialelor depasite este exemplul prin care Quaker a transformat pentru un producator auto, aceste materiale pentru a le folosi in procese de brosare, obtinand o economie de cel putin 10.000 de USD.

In afara de economiile substantiale sunt lafel de vizibile si beneficiile mediului inconjurator prin reciclarea acestor fluide de proces.

Kyle Campbell, Senior Director al diviziei de Prelucrare a Metalelor si Sevice Quaker Chemical din America de Nord, spunea: cand un client angajeaza Quaker sa se ocupe de managementul produselor chimice speciale, noi facem asta pentru intregul ciclu de viata al produselor.

Este treaba noastra sa educam si sa consiliem clientii cum sa-si extraga maximum de profit din fluidele de proces folosite in prelucrarea metalelor, care uneori include reciclarea si refolosirea in loc de aruncarea lor. Aceasta nu este intotdeauna cea mai buna decizie din perspectiva profitului Quaker, dar cu siguranta ca este definitoriu si avantajos pentru clienti.

Compania Nanochem, unicul reprezentant si distribuitor al concernului american Quaker Chem in Romania, va ofera consultanta gratuita in materie de tehnologii revolutionare din industria chimica si, evident, in materie de pardoseli poliuretanice, epoxidice si celelalte acoperiri de protectie pentru beton si metale pe care le cautati.

Pentru a fi la curent cu toate noutatile din industria acoperirilor de protectie de acest gen, care apar, va invitam sa va abonati la RSS sau la newsletter, sectiuni speciale create in platforma online www.nanochem.ro.

Compania Nanochem mai pregateste in toamna aceasta o conferinta nationala de acoperiri de protectie, la care vor fi invitati specialisti ai concernului american Quaker Chem, aplicatori de acoperiri de protectie din Romania, antreprenori din constructii si lideri de opinie.

Acest comunicat de presa este lansat de agentia de PR – Optimum Communication si Biroul de presa al Nanochem srl, care va invita sa pastrati adresa www.nanochem.ro in lista de favorite.

Daca doriti alte detalii tehnice, studii de caz in tehnologii verzi si informatii suplimentare, direct de la specialisti in pardoseli epoxidice, poliuretanice, pardoseli industriale, profesionale sau alte acoperiri de protectie ori termoizolatii ecologice, va rugam sa nu ezitati a ne contacta.

Distribuie: