Vopsele, rasini epoxidice si protectii ignifuge

Vopsele si protectii de beton care ne pot salva viata si bunurile

Nanochem se preocupa de protectia vietii si a bunurilor prin produsele inovative comercializate.

Exista statistici din care rezulta ca in Romania au loc anual, in medie, peste 4.500 de incendii, se poate spune asadar ca la fiecare 20 de minute izbucneste cate unul.

Jumatate dintre acestea izbucnesc in cladiri cu public, respectiv: centre comerciale, hoteluri, teatre, cinematografe, parcari subterane, aeroporturi sau centre de ingrijire medicala, iar pierderile materiale sunt chiar de miliarde de Euro.

De asemenea, in Europa mor anual 3000 de oameni din cauza incendiilor, iar 60.000 sunt grav raniti din cauza flacarilor si a fumului.

Pentru ca pagubele acestea sa poate fi diminuate sau eliminate, normele europene si romanesti au impus masuri de prevenire a incendiilor, mai ales in cladirile publice, in cele comerciale sau industriale si niveluri de performanta admisibile privind siguranta la foc a constructiilor.

S-a demonstrat ca vopselurile au un rol important in siguranta la foc. De aceea Nanochem produce mai multe tipuri de vopseluri, protectii de beton si pardoseli cu rezistenta la foc sau cu ardere intarziata, care contribuie prin incetinirea combustiei, inclusiv la protejarea mediului, pe langa salvarea vietilor omenesti, prevenirea ranirilor si pierderi materiale.

Nanochem foloseste ultimele tehnologii in domeniul materialelor pentru constructii, exploatand o multitudine de proprietati chimice ale materialelor si compusilor, astfel incat acestea sa nu atinga temperatura de aprindere.

Vezi produse pe baza de brom, hidroxizi de aluminiu si hidroxizi de magneziu si alte detalii tehnice in pagina despre vopsele rezistente la foc.

Folosim de asemenea tehnici, tehnologii si alte game de produse anorganice ca intarzietori de propagare a flacarii.

Pentru a fi la zi cu normele europene si romanesti deopotriva, am dezvoltat in colaborare cu firma Sivit din Italia, un produs epoxdic autonivelant intarzietor de flacara pentru clasa de foc Bfl-S1. In acest sistem se folosesc produse anorganice de tipul hidroxidului de aluminiu.

Cateva exemple de materiale de protectie la foc sau componente ale acestora, acreditate la Institutul Giordano din Italia, ar fi: amorse epoxidice cu rezistenta la foc Fluidepox si rasinile epoxidice Paviplast.

Pentru detalii tehnice si avantajele de a lucra cu materiale de ultima generatie, va rugam sa ne contactati.

Distribuie: