Beneficiile Microcimentului pentru Pardoseli

Ce este microcimentul si ce legatura are acesta cu pardoselile? Cu siguranta multi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare cand ati auzit de aceasta asociere. Microcimentul sau pardoselile din microciment sunt un nou trend, trend care se poate dovedi util, usor de folosit si nu numai.

In acest articol va vom prezenta ce este microcimentul, beneficiile acestuia, cum se intretine si multe alte sfaturi.

Ce este microcimentul?

Microcimentul este folosit de multa vreme, in special in tarile mediteraneene precum Italia si Spania, fiind considerat un material versatil si foarte potrivit pentru renovari interioare, cat si exterioare.

Microcimentul este un material compozit format din ciment, diverse pulberi, rasini, culori, toate amestecate cu apa. Ceea ce face acest material sa fie aparte este aspectul sau natural. Desi paleta de culori nu este una foarte variata, nuantele existente sunt placute, cu tente naturale.

Beneficiile microcimentului

  • Este un material foarte subtire;
  • Se aplica usor, fara sa fie nevoie de imbinari;
  • Are o rezistenta mecanica ridicata;
  • Curatarea si intretinerea acestuia este usoara;
  • Are un design aparate datorita combinatiilor de culori;
  • Este impermeabil, rezistent la socuri, zgarieturi, substante chimice;
  • Este un material natural, prietenos cu mediul;

De ce este microcimentul ideal pentru renovari?

Microcimentul, acest tip de strat decorativ, este recomandat atat pentru lucrari noi, cat si pentru renovarile spatiilor vechi. Spunem ca este ideal pentru renovari pentru ca asa este! Microcimentul este simplu de aplicat direct peste suprafete pe care deja exista alte materiale, precum gresie, sau alt lat tip de pavaj, fara a fi nevoie sa se indeparteze materialul suport, in prealabil. Pe langa pardoseli, puteti lua in calcul si peretii pe care deja exista ceramica, lemn, marmura, dar si alte tipuri de materiale. Cu acest tip de material economisiti timp si bani, nemaifiind nevoie sa demolati materialele existente deja.

Microcimentul compozit are texturi diferite (gros, mediu, subtire) care se aleg in functie de destinatia spatiului, dar si finisaje diferite (mat, satin, gloss, cu efecte metalice), care prin aplicarea manuala fac ca fiecare proiect sa fie unic, nicio suprafata nu va semana cu alta.

Unde se poate aplica microcimentul?

In general, lumea considera ca microcimentul este pentru zona baii, insa se poate folosi si in bucatarii, scari, chiar si pe mobilier, dar si alte spatii, cum ar fi piscine, beciuri, curti, etc Este important ca inainte de aplicare, suprafata sa fie uscata si curata. Se recomanda consultarea unui specialist inainte de a aplica microcimentul pe anumite texturi din lemn natural.

Intretinerea microcimentului

  • Ca si in cazul celorlalte tipuri de suprafete, intretinerea se realizeaza prin spalarea cu apa si prin utilizarea unui produs de curatare obisnuit, la fel ca si pentru curatarea parchetului.
  • Periodic, se recomanda sa curatati suprafetele cu ceara de lustruire dizolvata in apa, pentru a oferi incaperilor un luciu aparte, care da eleganta intregului spatiu.
  • Daca aveti mobilier care necesita sa fie tras pe suprafata pardoselii, se recomanda sa utilizati protectii la picioarele acestor piese de mobilier.

Daca aveti in plan renovarea locuintei si pardoselile microciment sunt o optiunea atragatoare, va stam la dispozitie cu detalii si comenzi!

Distribuie: