Culoarea anului 2020

Culoarea anului 2020 a fost desemnata de catre institutul Pantone, aceasta fiind albastru clasic (Classic Blue). Institutul Pantone este o organizatie de renume care stabileste diferite tendinte, precum culoarea anului urmator, de peste 20 de ani.

De ce tocmai aceasta culoare? Se considera ca albastru este o nuanta calma, odihnitoare, asociata cu sentimentul de liniste si optimism, sentimente de care este mare nevoie mai ales acum, in vremurile pe care le traim. „Este o culoare care anticipeaza ce o sa se intample in viitor. Oare ce o sa ne aduca viitorul la orele dupa-amiezii?”, Laurie Pressman – vicepresedintele Pantone Color Institute.

5 nuante cheie ale anului 2020

Alaturi de culoarea anului, au mai fost declarate castigatoare 5 nuante de mare impact anul viitor, mai exact:

1. Galben matur (Yellow Mellow) este o nunata inspirata din cromatica solurilor in timpul toamnei.

2. Cantaloupe este o nunata mai blanda de portocaliu, fiind asociata cu sexul feminin si considerata o nunata versatila in domeniul modei.

3. Cassis este nuanta care uneste tonuri de roz si mov, fiind o nunata de referinta in lumea modei.

4. Albastru pur este nuanta cea mai recenta din etapele de evolutie ale albastrului, avand o influenta contemporana si minimalista in acelasi timp.

5. Neo-Mint este o nuanta bine cunoscuta, care in anul ce va urma isi va pune cu siguranta si mai tare amprenta, dat fiind ca este o nuanta pastel ce reprezinta optimismul.

Culoarea anului in design interior

Raportandu-ne la designul de interior, culoarea anului viitor poate fi pata de culoare de care locuinta sau o incapere din locuinta are nevoie; de la o vaza, suport de lumanare, perne decorative, tablou, tapet, la draperii, covoare si alte obiecte de decor Sau poate fi culoarea principala a unei incaperi, fie prin vopsirea sau tapetarea peretilor, fie prin designul pardoselii in nuante de albastru clasic, albastru pur sau neo-mint.

In ceea ce priveste pardoselile, indiferent de tipul ales (pardoseala microciment sau epoxidica) cu siguranta albastru clasic va face “casa buna” cu stilul de amenajare ales.

In acelasi timp, alegerea unei pardoseli microciment in nuante de Classic Blue este potrivita atat pentru spatiile rezidentiale, aducand serenitate incaperii respective, cat si pentru spatiile comerciale sau de birouri, pentru un design de inspiratie mediteraneeana.

In cazul in care optati pentru o pardoseala epoxidica inspirata de culoarea anului 2020, alegerile pot fi mult mai creative, intrucat pardoselile epoxidice au un finisaj deosebit, formand o suprafata nivelata, fara rosturi. In amestec cu cipsuri colorate, perle de sticla, monede, scoici sau alte elemente de design se obtin pardoseli decorative impresionante, ce se pot aplica atat in locuinte, cat si in spatii de lucru sau restaurante.



Distribuie: