You are here:

Sisteme de pardoseli si pereti pentru industria alimentara

Pardoseli pentru Industria Alimentara

 

Pardoselile din industria alimentara trebuie sa fie intotdeauna foarte bine igienizate si salubrizate.

Pardoselile care se folosesc in domeniul alimentar nu trebuie sa aiba rosturi, dar trebuie sa fie foarte usor de curatat si de igienizat, tratate antibacterian si antifungic, rezistente la contactul cu acizii lactici si sange, sigure la mers si rezistente la trafic intens.

pardoseala antibacteriana pentru industria alimentara

1. SISTEM POLIURETANIC RINOL CRETE - INDUSTRIA ALIMENTARA

Standard 3-4 mm / Antiderapant  4-5 mm / Trafic intens 6-9 mm

Avantaje pardoseli industria alimentara:

Domenii de utilizare:

Bucatariile

Sunt spatii functionale care trebuie tratate ca atare. Pardoselile din bucatarie trebuie sa fie antiderapante, durabile, rezistente, fara rosturi, usor de curatat si de intretinut si sa respecte normele de igiena pentru aceste tipuri de spatii.

Sali de mese

Aceste spatii trebuie tratate special prin prisma riscului la care sunt supuse pardoselile din salile unde se serveste masa. Trebuie sa fie rezistente la murdarie (pete/ grasimi-lichide in general) si foarte usor de curatat si intretinut, insa rezistente la trafic intens si nu in ultimul rand, estetice.

Spatii tehnice de depozitare alimente

Astfel de spatii solicita o pardoseala rezistenta la trafic si la echipamentele de transport (transpaleti, lize), necesita o curatare usoara si o intretinere pe masura. De asemenea, aceste spatii sunt anexe ale bucatariilor si se folosesc pentru depozitarea alimentelor. Astfel, pardoselile destinate acestor spatii trebuie sa fie rezistente la temperaturi extreme (referigeratoare, congelatoare) si la contactul cu agenti chimici, rezistente la impact, antiderapante, durabile si in acelasi timp, sa fie usor de curatat si sa respecte standardele de igiena.

Zona de productie

In spatiile de procesare pardoseala recomandata trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici: sa fie igienica, antibacteriana, durabila, rezistenta la contactul cu acizi lactici si sange, antiderapanta si confortabila. Pardoseala corect aleasa poate reduce starea de oboseala a celor care lucreaza in picioare si poate preveni afectiunile coloanei vertebrale.

Rampe exterior

Se folosesc sisteme poliuretanice de exterior rezistente la inghet-dezghet precum si la trafic de lize sau transpaleti. Sunt antiderapante pentru o aderenta cat mai buna.

2. SISTEM EPOXIDIC – INDUSTRIA ALIMENTARA - 3 mm

Avantaje

Domeniul de utilizare:

Pereti bucatarii / Sali de mese

Peretii trebuie protejati cu vopseluri antibacteriene, ecologice, rezistente la zgarieturi, rezistente in mediu umed sau cu temperaturi ridicate.

3. SISTEM EPOXIDIC PE BAZA DE APA PENTRU PERETI – ECOLOGIC

Produs avizat microbiologic

Avantaje

Domeniul de utilizare:

Scafe perimetrale

Zona de imbinare dintre pereti si pardoseala se face din rasini epoxidice astfel incat sa nu perimita dezvoltarea microrganismelor.

4. SCAFE din RASINA EPOXIDICA

Avantaje

Rasina epoxi-ciment modelabila

0,1-0,3 kg/ml – H= 3-6 cm

Consulta un specialist in pardoseli sau hidroizolatii